Lähetysohjeet

Mikäli sopivimmaksi tavaksi toimittaa soittimesi meille huoltoon tai korjaukseen on lähettäminen, suosittelemme käytettäväksi nopeaa ja luotettavaa Matkahuoltoa. Matkahuollon lähetyksissä toivomme paketin saapuvan Matkahuollon päätoimipisteeseen joka sijaitsee matkakeskuksessa, osoitteessa Askonkatu 2, 15100 Lahti. Tämän osoitteen voit merkitä myös rahtikirjaan niin paketti saapuu varmimmin oikeaan paikkaan.

Yritysnumeroomme ei voi lähettää tekstiviestejä ja toivommekin saavamme saapumisilmoitukset sähköpostiin, puhallinkorjaamo(at)rohi.fi

Jos kuitenkin haluat käyttää Postin pakettipalveluita, pyydämme huomioimaan että saapumisilmoitusta ei voi lähettää yritysnumeroomme tekstiviestitse vaan toivomme saapumisilmoituksen saapuvan sähköpostitse osoitteeseen puhallinkorjaamo(a)rohi.fi. Vaihtoehtona on lähettää paketti myös perille toimitettuna.

Soitin kannattaa pakata omassa kotelossaan vielä pehmusteiden kanssa (esim. kuplamuovi) sopivaan pahvilaatikkoon ja valita lähetysmuodoksi ”erilliskäsiteltävä” eli varovasti. Lisäksi on erittäin tärkeää varustaa lähetys selkeästi omilla yhteystiedoillasi. Pienemmät soittimet (esim. piccolo ja huilu) kulkevat kätevästi ja edullisesti Matkahuollon Rahtipussissa.

RoHi Oy Puhallinsoitinkorjaamo

Olemme perustaneet yrityksemme loppuvuonna 2013 ja toimintamme aloitimme helmikuussa 2014. Ennen yrittäjiksi ryhtymistämme olemme työskennelleet soitinliikkeiden palveluksessa ja yhteensä työkokemusta on kertynyt jo noin 50 vuotta. Toimintamme peruskivenä on korkealaatuinen lopputulos, niin työn teknisessä suorittamisessa, kuin palvelukokonaisuudessa. Lisäksi pyrkimyksemme on kehittää puhallinsoitinkorjausalaa yleisesti korkeatasoisemmaksi, sekä laajentaa ja edelleenkehittää omaa osaamistamme ja palveluitamme tekemällä yhteistyötä esim. monien soitinvalmistajien kanssa.

Palveluitamme käyttävät mm. musiikkioppilaitokset ympäri Suomen, ammattimuusikot, Radion Sinfoniaorkesteri, Sinfonia Lahti, Helsingin Kaupunginorkesteri monien muiden kaupunginorkestereiden lisäksi, Suomen Kansallisooppera, Puolustusvoimien eri soittokunnat, Poliisisoittokunta sekä monet puhallinsoitinharrastajat ympäri maan.

Tervetuloa asiakkaaksemme!

Timo Hiipakka & Mikko Rousku


Mikko Rousku

Mikko Rousku

Mikon (s.1969) ura puhallinsoitinten parissa alkoi kouluikäisenä oboen soiton opiskelulla Lappeenrannan Musiikkiopistossa Timo Lehtosen ohjauksessa. Soittajan ura ei kuitenkaan ollut luonteva vaihtoehto käsityö- ja teknisistä aloista jo alle kouluikäisenä kiinnostuneelle miehenalulle. Sen sijaan ylioppilaaksi lakittamisen jälkeen opintie löytyi Lahden Muotoiluinstituutista, mistä Mikko valmistui artenomi – hopeasepäksi vuonna 1994. Opiskeluaikana uudestaan herännyt kiinnostus musiikin maailmaan ja nimenomaisesti puhallinsoittimiin esineinä ja teknisinä laitteina, johti hakeutumaan alalle. Erityisesti saksofoni on toiminut suurena innoittajana. Paikka löytyi Soitin Laine Oy:ltä Turusta, minkä kautta aukesi mahdollisuudet kouluttautua alalle eri soitinvalmistajilla (esim. Gebrüder Alexander Mainzissa, Lars Gerd Tukholmassa, Powell Flutes Bostonissa, Miyazawa Tokiossa sekä eri vierailut mm. Schreiberin, B&S:n, Bessonin, Buffet Cramponin ja Selmerin tehtailla) eripituisten oppijaksojen ja omakohtaisen työskentelyn kautta.

Soitin Laine Oy:n puhallinkorjaamo toimi aluksi Turussa ja sittemmin Helsingissä. Työskentely Soitin Laine Oy:n palveluksessa kesti yhteensä 18 vuotta, minä aikana on tullut tutuksi monet puhallinsoittajat ja soitinvalmistajat niin Suomesta, kuin ulkomailta. Luonnollisena jatkumona työuralle, uudistuneella motivaatiolla ja innolla, oli yrityksen perustaminen yhteistyössä Timo Hiipakan kanssa.


Timo Hiipakka

Timo Hiipakka

Etelä-Pohjalaissyntyinen Timo (s.1980) kiinnostui puhallinsoittimista, ja erityisesti trumpetin soitosta jo ensimmäisellä luokalla ja aloittikin soitonopiskelun Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa Risto Mäkelän sekä Arto Panulan johdolla. Käsillä tekemistä harrastaneena ja siitä kiinnostuneena, Pop & Jazz Konservatioriosta valmistuttuttuaan 2004, Timo hakeutui töihin Woodwinds Ky:n puhallinkorjaamoon ja vuoden 2011 alussa koitti siirtyminen Soitin Laine Oy:n palvelukseen Mikko Rouskun työpariksi. Soitin Laineen puhallinkorjaamotoiminnan loppuessa luonteva jatkumo oli siirtyä Mikon kanssa yrittäjiksi ja nykyisin Timo pystyykin yhdistämään muusikkouden sekä käsityöläisyyden ja hän soittaakin trumpettia useissa eri kokoonpanoissa ja keikkailee niin paljon kuin ehtii.

Pitääkseen ammattitaitonsa "ajantasalla" Timo on aktiivisesti yhteydessä eri soitinvalmistajiin sekä korjaajiin ja on vieraillut opintomatkoilla mm. Muramatsun huilutehtaalla Japanissa. Vapaa-aikanaan Timo nauttii ruuanlaitosta sekä perheensä vanhan puutalon remontoinnista.

 

Ota yhteyttä