Puupuhaltimet

Teemme puupuhaltimien huolto-, korjaus- ja muutostöitä. Yksi yleisimmistä huoltokokonaisuuksista puupuhaltimille on nk. perushuolto, minkä yhteydessä soitin purkamisen jälkeen puhdistetaan huolellisesti ja esim. huilun runko-osat ja suukappale puhdistetaan ultraäänipesulaitteessa.

Myös koneisto ja tyynyt puhdistetaan, minkä jälkeen esim. metalliosista poistetaan hapettumat ja ne kiillotetaan. Mikäli soittimessa on huonokuntoisia tyynyjä, ne vaihdetaan. Soittimen kokoamisen yhteydessä koneiston liikkuvat osat öljytään korkealuokkaisella öljyllä ja soitin säädetään huolellisesti. Lopuksi soitin testataan soittamalla. Perushuoltoa varten varaamme, hieman soittimesta riippuen, ½ - 2 työpäivää.

Nk. täysremontin yhteydessä soitin käy läpi perushuoltoon kuuluvien toimenpiteiden lisäksi huomattavasti laajemmat toimenpiteet. Soittimen koneisto mm. puretaan täysin ja puhdistetaan ultraäänipesulaitteessa. Puhdistamisen jälkeen osat kiillotetaan koneellisesti ja esim. koneistossa ja akseleissa mahdollisesti olevat välykset työstetään pois. Luonnollisesti kaikki vaimenninkorkit ja –huovat uusitaan, liitoskorkit uusitaan ja mm. puusoittimessa mahdollisesti olevat halkeamat korjataan. Metallirunkoisista soittimista oikaistaan mahdolliset lommot ja irronneet juotokset. Lisäksi mm. huilun runko –osat ja suukappale kiillotetaan koneellisesti. Tarvittavat jouset vaihdetaan ja soitin tyynytetään ja säädetään kokonaisuudessaan. Täysremonttia varten varataan soittimesta riippuen 2-5 työpäivää.

Mikäli soittimesi on peruskunnoltaan hyvä ja se on huollettu edellisen kerran alle 3 vuotta sitten, on perushuolto todennäköisesti laajuudeltaan oikea huolto. Mikäli soittimesi edellisestä huollosta on kulunut jo huomattavasti aikaa, tai soittimesi on ”vanha uskollinen” –on todennäköistä, että tarvittavien huoltotoimenpiteiden laajuus vastaa nk. täysremonttia. Huoltojen yhteydessä tehdään myös tarvittaessa erillisiä korjaustoimenpiteitä. Arvioimme ja sovimme aina soittimen huoltotarpeen yksilökohtaisesti.

Soittimen korjaustoimenpiteet suoritamme aina tapauskohtaisesti ja pyrimme myös huomioimaan nk. akuuttitilanteissa aikataululliset erityisvaatimukset. Teemme luonnollisesti vauriotapauksista myös korjausarvion vakuutusyhtiötä varten.

Erikoisosaamiseemme kuuluu myös erilaiset muutostyöt esim. soittimen koneiston rakenteeseen parantamaan soittoergonomiaa yms.

Kuvagalleriasta ja yrityksemme Facebook –sivuilta löydät kuvia tekemistämme korjaus- ja muutostöistä.

tuotekuva

Huilu

Perushuolto: alk.170€ + tarv.

Lue lisää

tuotekuva

Oboe

Perushuolto: alk.420€ + tarv.

Lue lisää

tuotekuva

Fagotti

Kaikki fagotin huollot ja korjaukset tapauskohtaisesti.

Lue lisää

tuotekuva

Klarinetti

Perushuolto: alk.185€ + tarv.

Lue lisää

tuotekuva

Saksofoni

Perushuolto: alk.350€ + tarv.

Lue lisää

tuotekuva

Muut puupuhaltimet

Huollamme myös kaikkia muita mahdollisia puupuhaltimia. Kysy rohkeasti lisää.

Lue lisää